Ride For Life hedrar Alexanders minne

Alexander Amprazis gick bort i augusti 2018, efter att hans inopererade hjärtstartare slutat fungera. Alexander led av den ärftliga hjärtmuskelsjukdomen ARVC, och för att hedra hans minne har föräldrarna startat Ride For Life.

Grupp av manliga cyklister framför sjö

Ride For Life är ett välgörenhetsprojekt som ska cykla in pengar till Hjärt-Lungfonden. Projektet startades av Alexanders föräldrar Margareta och Christos, efter sonens tragiska bortgång 2018.

Alexander Amprazis arbetade som projektledare på Barncancerfonden och var högst delaktig i insamlingsprojekt som Ride of Hope och Spin of Hope. Han startade även Run of Hope och andra event som samlade in miljonbelopp till cancerforskningen. Eftersom familjen Amprazis har varit engagerade i välgörenhet i över 13 år kändes det självklart att starta en insamling till Alexanders minne. Men denna gång var det hjärtforskningen som stod i fokus.  

 – I Sverige dör fler av hjärt-lungrelaterade sjukdomar än av något annat. Hjärtsjukdom drabbar allt fler, och därför är det livsviktigt med mer forskning, säger Christos Amprazis.

 Deltagarna i Ride For Life är organiserade i olika lag som under 2020 kommer att delta i Vätternrundan och flera andra cykellopp. Den stora finalen för cyklisterna blir Gyro Peloponnese, ett 5 dagars cykelevent där teamet cyklar närmare 900 km i en odyssé genom Grekland. Allt till förmån för hjärtforskningen.

 – Vi som startat detta projekt förlorade vår älskade son. Vi vill inte att någon annan förälder skall behöva genomlida det vi gör. Vi cyklar med hjärtat för hjärtat, avslutar Christos.

Vill du gå med i Ride For Life? Skicka dina kontaktuppgifter till ei@hjart-lungfonden.se.

Ride For Lifes insamling till hjärtforskningen

Ride For Life har startat en egen insamling till stöd för forskningen. Var med och stöd insamlingen och hjälp Ride For Life nå sitt mål.

Till insamlingen

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling