Per i Härnösand hade slitit ut sitt hjärta   

Pers båda föräldrar har gått bort i förtid av hjärtsjukdom. Per har levt med ett okänt
medfött hjärtfel samt levt ett stressigt och utmattande liv som egen företagare. Till slut var han tvungen att opereras då han fått en utvidgat aorta, en trasig hjärtklaff och kraftig sömnapné.  

Man med skägg och svart keps

- Insamlingen till Hjärt-Lungfonden var självklar för mig som ett slags återgäldande för att
allt funkat så bra och att jag genomlevt en av livets hittills största prövningar. Det behövs mer resurser till forskningen för bättre resultat och effektivare vård, säger Per.

Per har ett medfött hjärtfel som han inte kände till. Han har varit utmattad i många år och
efter många års undersökningar så hittades en trasig hjärtklaff, en kraftigt utvidgad aorta. Per har även sömnapné. Efter att ha gått omkring och varit utbränd som egenföretagare i många år, var han tvungen att opereras, inte akut men ändå i hyfsad närtid. Både aortaklaffen och stora kroppspulsådern opererades. Pers båda föräldrar har gått bort i förtid på grund av
hjärtrelaterade åkommor samt att det funnits kärlsjukdom i släkten.

Per startade en insamling till Hjärt-Lungfonden i samband med sin 50-årsfest i januari. Ganska precis ett år tidigare gjordes operationen på Nya Karolinska sjukhuset och den ytterst kompetenta personalen där.

- Jag har bara positiva erfarenheter av min kontakt med sjukvården i detta ärende och mår hur bra som helst igen, säger Per.

Idag mår Per bra. Han delar sin tid mellan Stockholm och Härnösand. Tidigare har han varit
egenföretagare i musik och musikbranschen och jobbat internationellt. Nu söker han ett vanligt 9 till 5 jobb för att komma tillbaka på fötter.

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare