Nidingen lirar för hjärtforskningen

Under skivreleasen av sin första vinylskiva framförde Nidingen sina låtar live. I pausen auktionerades den första LP:n ut som lämnat pressen till förmån för Hjärt-Lungfonden.

Två män med gitarrer på en scen

Den svenska musikgruppen Nidingen pressade sin första LP hos Spinroad Vinyl Factory. Materialet är inspelat dels på SpinRoad Recording Studios söder om Göteborg, dels på legendariska Rockfield Studios i södra Wales. Bandet Nidingen grundades av Ulf Silén, uppvuxen i Kungsbacka, och han skriver själv allt text och musik. Rent musikaliskt tar Nidingen den svenska pop- och rocktraditionen in i samtiden med egna stilgrepp där elgitarr, altviol och till och med tramporgel är en del av instrumentmixen som skapar soundet. 

Valet av insamlingsorganisation föll sig naturligt. Delar av bandet är i medelåldern och man måste helt enkelt bli ännu mer uppmärksam på sin hälsa inför framtiden. 

- Att stödja forskning som motverkar hjärt-, kärl- och lungsjukdom känns därför angeläget, säger bandets grundare och frontfigur Ulf Silén.

Nidingens LP-aktion och skivförsäljning samlade in över 6000 kronor till svensk hjärt-lungforskning. Deras musik finns på Spotify och livespelningarna annonseras på Nidingens Facebook-sida.

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare