Motionärer samlade in pengar till forskningen

Träningskedjan Actic samlade under tre dagar i november in över 60 000 kr till hjärt- och lungforskningen tack vare stort engagemang från sina medlemmar.

Person i svarta träningsbyxor springer på ett löpband

- Vi arbetar regelbundet med insamlingar och i år ville vi lyfta Hjärt-Lungfonden. Det kändes som en bra koppling till träning och det är många som har någon i sin närhet som drabbats av hjärt- eller lungsjukdomar, säger Elina Blixt som jobbar på Actics marknadsavdelning.

Genom att erbjuda sina medlemmar att köpa motionsbiljetter för 20 respektive 100 kronor lyckades anläggningarna i Sverige samla ihop 51 770 kronor till forskningen på bara tre dagar. Dessutom startade de en utmaning där de skänkte 3 kronor för varje motionerad kilometer på anläggningarnas olika träningsmaskiner. Det resulterade i 4 129 kilometer och ytterligare 12 387 kronor till Hjärt-Lungfonden.

- Det har varit väldigt positiva reaktioner från våra motionärer. Många vill gärna hjälpa till för en god sak och när de har hört om utmaningen så har de tagit i lite extra och sprungit några kilometer till, berättar Elina.

Förhoppningen är att kunna göra en liknande insamling under nästa år och Elina tipsar om att det inte behöver vara krångligt att komma igång.

- Det är enklare än vad man kan tro att starta igång en insamling. Bara man har en genomtänkt plan och ett syfte med det man gör. Samarbetet har fungerat väldigt smidigt och vi är jättenöjda med resultatet.

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare