Minnesgala med tunggung

När Jespers manager plötsligt avled ville han hedra vännens minne. Han arrangerade välgörenhetsgalan Stjärnfall och donerade en del av intäkterna till Hjärt-Lungfonden.

Manlig rockartist med långt hår och gitarr

2012 var ett stort år för Jesper Lindgren. Bland annat för att hans dåvarande band fick en ny manager i Michael Sundén. Båda ville se bandet utvecklas. Det delade målet gjorde att deras arbetsrelation snabbt blev vänskap. Jesper Lindgren beskriver Michael Sundén som en familjemedlem.

– Det fanns inte ett nej i honom. Gick det inte så skulle det gå ändå. Och så var han väldigt snäll och omtänksam.  Hade man några problem så ringde han flera gånger för att kolla att allt var okej.

Michael Sundén led av förstorat hjärta och när han skadades i en olycka ute på turné blev påfrestningen på hjärtat för stor. Han somnade in på sitt hotellrum och lämnade en stor skara förkrossade vänner och musiker efter sig.

En gala för att hedra

Jesper Lindgren bestämde sig för att anordna välgörenhetsgalan Stjärnfall och dedicera den till Michael Sundén. Tillsammans med sitt band övertalade han flera artister att ställa upp gratis och den 8 november hölls Stjärnfall på Gamla Teatern i Östersund.

Musiker hjälpte Hjärt-Lungfonden

Uppträdanden från Nicke Borg, State of Drama, Las Divas, HP Burman och Jespers band Velvet In Sane lockade publiken till galan, som leddes av musikjournalisten Anders Tengner. 
– Jag är helnöjd. Det var nästan fullsatt och allt flöt på bra, säger Jesper Lindgren.
Intäkterna gick oavkortat till Hjärt-Lungfonden och ytterligare en insamlingsorganisation.

 Jesper Lindgren gläds över att ha bidragit till organisationernas arbete och berättar att välgörenhet har blivit viktigt för honom.
– Varför inte stödja andra och hjälpa när man kan? Jag tycker att det är självklart att alla ska få leva ett så långt och bra liv som möjligt.

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare