Lina är mamma till sonen Otto som föddes svårt lungsjuk

Under ett ultraljud i vecka 34 upptäcktes att Ottos bröstkorg var fylld med vätska och lungorna hade tryckts ihop. Otto föddes med akut kejsarsnitt i vecka 35 i Uppsala och han tappades på 1,1 kg i vätska och hade bara några timmar från döden.

Glad bebis med syrgasslang i näsan

Lina är mamma till sonen Otto som föddes svårt lungsjuk

Som tack för forskningen och duktiga doktorer överlevde Otto och därför har Lina startat en insamling till Hjärt-Lungfonden. 

- Jag startade insamlingen då min tacksamhet i ord inte kan beskriva vad jag känner för
läkarna och sjukvården och hur långt vi har kommit i Sverige. Hade inte
forskningen funnits hade inte Otto klarat sig.

Otto låg i respirator i tolv dagar i Uppsala och fick sen Cpap och flögs några dagar senare till csk Karlstad. Där låg han inlagd från den 9 november till den 13 december. Jag är jättetacksam att vi i Sverige kommit långt i forskningen, tack vare forskning och duktiga
doktorer finns han idag hos oss❤️

Otto mår idag mycket bättre men får mat via sond och mäter syresättningen nattetid. Men han är sen två månader tillbaka helt syrgasfri. Han har fortfarande kvar ett hjärtfel (pulmunalis stenos) men som läkarna följer upp varje månad och som Läkarna tror att kommer växa bort med åldern. Nästan all tid hemma går åt att mata Otto via sond (äter lite själv).

Vi är inskrivna i hemsjukvården i Karlstad så dit åker vi minst en dag i veckan för viktkoll mm. Nu utreder de vad som kan ha orsakat en sådan tuff start på livet.. så nu är det jobbig
väntan på provsvar. Vi har tider till olika avdelningar på sjukhuset i stort sett varje vecka.

Två flickor håller om varandra och skrattar

Vill du hjälpa forskningen genom att starta din egen insamling?

Att driva en insamling är ett fint sätt att engagera sig i en livsviktig fråga. Ta hjälp av släkt och vänner för att samla in pengar till forskningen så att fler kan få längre och friskare liv.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare