Kristinas man dog plötsligt under hennes graviditet

Kristinas man dog plötsligt på jobbet. Det visade sig att det var en kraftig propp i lungan så det gick väldigt fort.
- Det var verkligen ingenting vi hade några misstankar om innan men däremot så finns det ganska mycket hjärt-kärlsjukdomar i hans släkt.

Kvinna håller om två små barn

Kristinas man var en väldigt öppen människa som ville hjälpa alla och var väldigt social av sig. Alla i samhället visste vem han var då han även jobbade med att köra lastbil. Han älskade att hålla på att fixa med bilar och att köra cross var ett stort intresse även att vi inte ägde någon vid tidpunkten.

Han var omtyckt av barn och ville gärna retas och busa med dom. Han var helt enkelt en väldigt glad och social person som var omtyckt av ALLA.

- Idag mår vi bra och vardagen rullar på. Det är inte enkelt att vara själv med en 1-åring och en 3,5-åring men man lär sig att fortsätta som vanligt på något sätt och tack och lov så har jag mycket stöttning från folk runt om, både min familj men även hans familj.

- Mina förhoppningar är att man ska bli bättre på att ”upptäcka” innan det är för sent med kanske goda regelbundna läkarkontroller. Därför startade jag en insamling till Hjärt-Lungfonden för att inte fler ska hamna i samma sits som mig, det var hemskt, säger Kristina 

Två flickor håller om varandra och skrattar

Vill du hjälpa forskningen genom att starta din egen insamling?

Att driva en insamling är ett fint sätt att engagera sig i en livsviktig fråga. Ta hjälp av släkt och vänner för att samla in pengar till forskningen så att fler kan få längre och friskare liv.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare