Kayo Shekoni, ny ambassadör för Covid-forskningen

Kaho Shekoni är ny ambassadör för Hjärt-Lungfonden och insamlingen till Covid-forskningen.

- Jag stöder forskningen mot covid-19 och hjärt-lungsjukdom. Just nu känns denna insamling extra viktig, säger Hjärt-Lungfondens ambassadör Kayo Shekoni.

foto Kimberly Hero

foto Kimberly Hero

Riskgrupper kan inte vänta - därför kraftsamlar vi nu!

Personer som lider av hjärt-lungsjukdom riskerar att drabbas hårdare av covid-19 än andra. Men hur ser kopplingen mellan hjärt-lungsjukdom och covid-19 ut? Hur kan vi hitta behandlingar? Mer forskning behövs, och den behövs nu – medan smittspridningen fortfarande pågår. Hjärt-Lungfonden har därför startat en kraftsamling för att kunna dela ut extra anslag till forskning kring covid-19 med anknytning till hjärt-lungsjukdom.

Hjärt-, kärl- och lungsjukdom är stora folksjukdomar vilket innebär att många människor tillhör särskilda riskgrupper om de drabbas av covid-19. För att rädda liv är Hjärt-Lungfondens mål att öka insamlingen till forskning om covid-19 kopplat till hjärt lungsjukdom.

Fakta om covid-19-satsningen
Hjärt-Lungfonden kraftsamlar nu för att hjälpa de miljontals svenskar som till exempel lever med diabetes och högt blodtryck, har överlevt en hjärtinfarkt eller som lever med lungsjukdomen KOL – och som riskerar att drabbas av covid-19. Flera studier har visat att personer som insjuknar i covid-19 och samtidigt har hjärt-kärlsjukdom och vissa lungsjukdomar löper en större risk att drabbas hårt av det nya coronaviruset.

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare