Jessica Igelström cyklar till minnet av hennes pappa

Jessicas pappa var 50 år när han gick bort av plötsligt hjärtstopp. Hon har också en sambo som har diabetes typ 1. Nu cyklar Jessica för alla som gått bort eller lider av en hjärt-kärlsjukdom.

Kvinnlig cyklist med sin cykel på en kaj

- Så fort jag slänger mig på hojen så tänker jag på min pappa. Att cykla var en stor del av
vårt gemensamma fritidsintresse och jag har många fina minnen tillsammans på cykelsadeln, säger Jessica.

Jag heter Jessica och är 27 år gammal. Jag bor i Handen, strax utanför Stockholm. Jag är lågstadielärare och jobbar just nu i en årskurstrea i en skola i Västerhaninge. Jag har 24 busfrön som förgyller min dag. Inte helt utan gnet och tjat men i slutändan har jag världens bästa jobb. Jag är också ideellt engagerad i Friskis&Svettis och leder där två pass i veckan, jympa medel och skivstång.

Om lärarjobbet är bästa yrket så är att vara ledare det bästa fritidsintresset. Det är en enorm endorfinkick att få leda glada, engagerade och starka motionärer två pass i veckan. Mellan mina uppdrag och jobb tränar jag själv så mycket som möjligt. Löpning, cykling, gruppträning, simning och skidor när snön behagar falla. I övrigt älskar jag att skriva och håller bland annat på med ett barnboksmanus som nu är inskickat för en manustävling. Tävlingar generellt lockar mig och lopp av alla slag och skrivartävlingar är
favoriterna.

Min insamling heter "Trampa för Igge" och är en insamling för alla som gått bort av eller lider av en hjärt- och lungsjukdom. Igge kallades min pappa, Göran Igelström, och han är grunden till varför jag gör det här. Han gick bort i hjärtstillestånd år 2007, då var han bara 50 år gammal. Min pappa älskade att cykla, så vad passade inte bättre än en insamling till Hjärt-Lungfonden med en cykelsatsning. Här kan både pengar samlas in och hälsan främjas genom att cykla mera. Att uppmana till att lämna bilen hemma och trampa iväg på cykeln istället var en självklarhet då jag älskar att cykla. 

Så fort jag slänger mig på hojen så tänker jag på min pappa. Att cykla var en stor del av
vårt gemensamma fritidsintresse och jag har många fina minnen tillsammans på cykelsadeln. Jag önskar dock att jag hunnit cykla Vätternrundan tillsammans med honom, men istället cyklade jag för Team Magnus, som är ett fantastiskt team som gör personliga nummerlappar där man cyklar för att hedra en annan. Jag cyklade stolt med mitt och min pappas namn på bröstkorgen. 

Jag vill att fler ska få möjligheten att överleva hjärtfel. Min pappa var 50 år när han gick bort. Jag var 15 år och min bror 13. Jag och min bror hade tur som hade vår mamma i livet. Andra kanske inte ens har det. Kan jag vara med och bidra till forskningen så att fler liv kan räddas, så gör jag det. Jag har också en sambo som har diabetes typ 1. Till diabetes typ 1 är en vanlig följdsjukdom hjärt-kärlsjukdomar, och om jag i ett tidigt stadie kan vara med och stötta forskningen inom det området har kanske han, och alla andra med diabetes större möjlighet att överleva ifall de får Hjärt-kärlsjukdomar senare i livet.

När cykelmiljonen gick ut med sin satsning så tog jag min chans. För en god gärning och ett syfte, så skänker fler människor pengar. Jag fick ett enormt stöd till min insamling och jag nådde upp till mitt mål snabbare än jag anat. Det är jag evigt tacksam för. 

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare