Jannes stora hjärta inspirerade vännerna

För två år sedan gick Magnus Sjöcronas morbror Janne bort efter en hjärtinfarkt, 56 år gammal. För att hedra en fantastisk människa med ett stort hjärta startade Magnus en insamling till hans minne.

Man i röd t-tröja framför ett hav

Magnus Sjöcrona är 39 år och jurist. Magnus morbror Janne spelade en viktig roll i hans liv, och många i hans närhet vittnar om hans stora hjärta.

– Janne var en helt fantastisk människa, pappa, make och vän. Min fru brukar säga att Janne är den snällaste människan hon någonsin träffat och jag skriver under på det. Janne hade verkligen det största hjärtat av oss alla och hans kärlek till sina barn och sin fru var totalt gränslös och ärlig. Janne inspirerade mig som pappa, han fick mig att vilja vara lika kärleksfull och omtänksam mot min familj, berättar Magnus.

Men under valborgshelgen 2017 gick Janne bort efter en hjärtinfarkt, 56 år gammal.

– Han fick smärtor i bröstet, sökte vård men tyvärr så missade de hans hjärtinfarkt och han blev hemskickad. Några dagar senare åkte de in till sjukhuset igen, men då var det för sent och Janne dog. Onödigt och väldigt tragiskt.

Inramat foto som står på en kista

För att hedra sin älskade morbror startade Magnus en insamling till förmån för hjärtforskningen. Att ge en peng vid till exempel födelsedag, dödsdag och jul blir för Magnus och hans närmaste ett sätt att hedra och minnas Janne lite extra. Samtidigt vill han uppmärksamma vikten av mer forskning som leder till bättre diagnostik och bättre vård. 

– Med mer forskning och kunskap hoppas jag att andra slipper förlora en nära på det sättet vi gjorde.

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare