Ingers dansande änglavakter

Det började som en trevlig danskväll och slutade med att Inger Andersson segnade ner i en hjärtinfarkt. Nu har hennes döttrar Johanna och Matilda startat en egen insamling som tack till vården och forskningen.

Kvinna med två yngre kvinnor i vintrig utomhusmiljö

Inger Andersson kände sig bara lite yr och bad sin buggpartner att få vila lite medan Streaplers fortsatte sin dansmusik från scenen.

– Sedan minns jag inte mer, berättar Inger som efteråt fått veta att hon drabbades av en hjärtinfarkt.      

Hjärtstartare i turnébussen

Lyckligtvis fanns det flera sjuksköterskor och läkare bland de dansande på Västerhagens dansbana utanför halländska Haverdal i juli förra året.

– Dansbandet hade dessutom en hjärtstartare i turnébussen, som kom till användning i väntan på ambulansen, berättar Ingers sambo Kenneth Gustavsson.

Själv minns hon ingenting förrän hon satt på en säng på rehabiliteringen flera veckor senare, men för familjen var det stor dramatik. Inte minst för döttrarna Johanna och Matilda som vakade över sin medvetslösa mamma i några veckor.

Insamling till forskningen om kvinnors hjärtsjukdomar

I dag har de fått sin mamma tillbaka, något tröttare och med lite koncentrationssvårigheter som en följd av syrebristen, men i övrigt frisk.

– Vi hade änglavakt och är så tacksamma över att mamma fick uppleva sin 50-årsdag i vintras, berättar Johanna, som tillsammans med sin syster beslöt att starta en insamling till forskning om kvinnors hjärtsjukdomar, som present till sin mamma och som tack för den vård hon fick.

Via Facebook började de sprida informationen om Hjärt-Lungfondens insamling med målet att nå 10 000 kronor. När insamlingen avslutades hade de samlat in 11 300 kronor till forskningen.

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare