Hannelore hedrar sin pappa med en insamling

När Hannelores pappa Francisco dog lämnade han ett stort tomrum efter sig. Som ett sätt att hantera sorgen valde Hannelore att starta en insamling i sin pappas namn.

Tre personer i en familj

I februari 2018 förlorade den 24-åriga studenten Hannelore Medina Leiva sin far. Efter många års kamp mot sjukdomen slutade Franciscos hjärta till slut att slå. Kvar fanns resten av familjen, lämnad i djup sorg.

Idén att starta en insamling kom under en lång bussresa, då Hannelore plötsligt fick syn på Hjärt-Lungfondens julkampanj med brustna pepparkakshjärtan. För många människor blir saknaden efter närstående som gått bort extra stor under högtiderna, och Hannelores familj var inget undantag.

– Jag behövde göra något för att dämpa sorgen då årsdagen började närma sig. Jag ville göra något gott i min pappas namn och jag hoppades att mina nära och kära ville göra det också. Så jag startade en insamling till förmån för Hjärt-Lungfonden

Insamlingen var ett sätt att bidra till forskningen som har samma mål som Hannelore hade. Att familjer i framtiden ska slippa uppleva den smärta som uppstår när man förlorar en vän, en förälder, ett barn, någon som man älskar – alldeles för tidigt. 

Hannelore delade insamlingen på sociala medier och fick genast bra respons. Hon hade inte förväntat sig så många donationer, men när gåvorna började trilla in så ville hon visa givarna sin tacksamhet. Så hon knöt armband av vaxad bomullstråd tillsammans med små berlocker som föreställde bevingade hjärtan. En liten bärbar symbol som förenar alla som deltagit av insamlingen.

– Hjärt-Lungfonden gav mig ett sätt att bidra till en framtid där familjer får mer tid tillsammans. Mer tid att leva och älska.

Två flickor håller om varandra och skrattar

Vill du hjälpa forskningen genom att starta din egen insamling?

Att driva en insamling är ett fint sätt att engagera sig i en livsviktig fråga. Ta hjälp av släkt och vänner för att samla in pengar till forskningen så att fler kan få längre och friskare liv.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare