Greta i Kungsbacka förlorade sin morfar när hans aorta brast.

Greta i Kungsbacka förlorade sin morfar när hans aorta brast

Jag förlorade min morfar i en plötslig aortadissektion i november 2019. Han var fullt frisk fram till det inträffade. Han hade endast känt sig trött i någon vecka. Läkarna lyckades laga dissektionen på Sahlgrenska Univeristetsjukhuset men tio dagar senare när han förflyttats till Varbergs sjukhus fick han blod i avföringen och innan de han lista ut vad det var så hade kroppspulsådern brustit igen och det fanns inget man kunde göra.

Morfar var en av de viktigaste i mitt liv och jag saknar honom varje dag. För mig var det en självklarhet att året födelsedagsinsamling skulle gå till Hjärt-Lungfonden. Morfars tillstånd kanske skulle vara svårt att förhindra men detta händer ju även yngre. Jag vet att forskning främst finansieras av gåvor från privatpersoner, därför tycker jag det är viktigt att uppmärksamma Hjärt-Lungfondens arbete.  

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare