Gladys del Pilar, ny ambassadör för Covid-forskningen

Gladys del Pilar är ny ambassadör för Hjärt-Lungfonden och insamlingen till Covid-forskningen. Hon uppger själv att hon blir ambassadör för att hon själv lider av astma och diabetes och därför vill bidra.

Kvinna med uppsatt hår och stora örhängen

- Aldrig hade jag kunnat ana hur stort och utbred denna smitta skulle bli och hur den skulle komma att påverka min vardag och att det skulle sätta ett abrupt stopp för mig att arbeta. Läget nu känns helt overkligt och skrämmande, Gladys del Pilar.

Gladys är adopterad från Ecuador till Örebro där hon växte upp. Hon flyttade till Stockholm 1989 då hon fick ett skivkontrakt. Hon har jobbat som etablerad artist i 31 år och släppt skivor, åkt på turnéer gjort musikaler. Det senaste hon gjorde var huvudrollen i musikalen "En Värsting Till Syster" som sattas upp på Chinateatern som fick ett hastigt slut.

- Forskning är viktig då det är många idag som lider av Hjärt-lungsjukdomar och i en tid som denna behövs alla medel för att hjälpa forskarna, Gladys del Pilar.

I samband med Gladys kollade sin allergi för många år sedan 90-talet konstaterades även att hon led även av astma. Vilket förvärras under pollensäsongen. Hon fick göra ett spirometri-test där resultatet visade -40 procent av hennes lungkapacitet och en behandling sattes genast igång. Idag måste jag ta mina mediciner för att hålla lungorna friska

Fakta
Gladys del Pilar, bor i Huddinge, 52år.
Jobbar i Nöjesbranschen som artist, Låskrivare & skådespelerska

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare