Evelyn startade insamling efter mammans 15:e hjärtinfarkt

Hösten 2017 gick Evelyn Holmgrens mamma bort i sviterna efter sin 15:e hjärtinfarkt. Det fick Evelyn, som själv är ett hjärtebarn, att starta en insamling till förmån för Hjärt-Lungfonden.

Kvinna kramar om äldre dam på en fest

Evelyn Holmgrens mamma gick bort hösten 2017, efter att ha drabbats av sin 15:e hjärtinfarkt. Evelyn föddes själv med ett hjärtfel, och opererade sitt hjärta när hon bara var ett och ett halvt år gammal.

– Jag har hört mamma berätta alltför många gånger om hur ofta vi fick åka in till sjukhuset innan de fann felet och jag fick akutopereras, säger Evelyn.

För att hjälpa forskningen om hjärt- och lungproblematik framåt startade Evelyn en insamling till förmån för Hjärt-Lungfonden. Då hon har många vänner som inte bor i närheten, men som brukar skicka blommor, presenter och kort på hennes födelsedag, passade det perfekt med en födelsedagsinsamling på Facebook. På så sätt kunde vännerna skänka en gåva till forskningen i stället för blommor och presenter. 

– Jag startade insamlingen dels i min mammas minne, men också för att jag själv alltid känner lite extra för personer med hjärtproblem. Även om min mamma hade tyckt att det var 50 % roligt och 50 % pinsamt att insamlingen startats i hennes minne tror jag ändå att hon sitter stolt och kikar ner var än hon nu är!

Två flickor håller om varandra och skrattar

Vill du hjälpa forskningen genom att starta din egen insamling?

Att driva en insamling är ett fint sätt att engagera sig i en livsviktig fråga. Ta hjälp av släkt och vänner för att samla in pengar till forskningen så att fler kan få längre och friskare liv.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare