En golftävling med stort hjärta

Genom att kombinera nytta med nöje har Arninge golfklubb samlat in många viktiga tusenlappar till hjärtforskningen. Tävlingen Hjärtslaget går nu in på sitt sjätte år.

Kvinnliga golfare värmer upp tillsammans på en gräsmatta

Det började som ett initiativ för att uppmuntra fler kvinnliga golfare att tävla. Precis som många andra sporter dras golfen med en övervikt av män, så för att locka fler kvinnor till golfbanan startades Hjärtslaget. Den första tävlingen gick av stapeln 2014, då 72 spelare deltog. Efter den lyckade starten ville man utveckla tävlingen, och då föddes idén att involvera Hjärt-Lungfonden.

– Vi kontaktade Hjärt-Lungfonden och frågade om det skulle vara intressant med ett samarbete, säger Susan Breitholtz, ordförande för damkommittén på Arninge golfklubb.

Klubben bestämde sig för att skänka hundra kronor av varje deltagares startavgift till Hjärt-Lungfonden. Sedan dess har klubben samlat in 31 800 kronor till hjärtforskningen.

– Det ger ytterligare en dimension för dem som kommer och spelar. De tycker att det är positivt att de får vara med och bidra till ett gott syfte, säger Susan Breitholtz.

Sedan starten 2014 har Hjärtslaget växt ytterligare och i årets tävling siktar golfklubben på över hundra deltagare. Att Arninge Golfklubb samtidigt är med och stöttar ett viktigt forskningsområde ser Susan Breitholtz som betydelsefullt.

– Forskningen måste fortsätta och gå framåt. Om vi och våra sponsorer kan hjälpa till att bidra på detta sätt är det jättebra, säger hon.

Två flickor håller om varandra och skrattar

Vill du hjälpa forskningen genom att starta din egen insamling?

Att driva en insamling är ett fint sätt att engagera sig i en livsviktig fråga. Ta hjälp av släkt och vänner för att samla in pengar till forskningen så att fler kan få längre och friskare liv.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare