Emma Green, ny ambassadör för Covid-forskningen

Emma Green, ny ambassadör för Covid-forskningen

Emma Green är ny ambassadör för Hjärt-Lungfonden och insamlingen till Covid-forskningen. Hon uppger själv att hon blir ambassadör för att det är ett område som ligger henne nära hjärtat och för att det är så otroligt många som drabbas.

- Den pågående situationen med Coronaviruset påverkar mig på många olika sätt. Den gör mig tacksam för vad jag har, för vad som verkligen betyder något för mig. Gör mig frustrerad över att jag inte kan eller vågar träffa personer som står mig nära. Och att jag inte vet när vi kommer kunna umgås som ”vanligt” igen.  Ödmjuk inför naturen och det vi människor inte kan påverka. Fascinerad över hur hela världen kan förändras över en natt, Emma Green.

Emma har tidigare drabbats av hjärt-lungsjukdom inom sin närmsta familj. Något hon fick uppleva när symptomen blev akuta och personen var tvungen att få intensivvård. Det är ett område som liggen henne nära hjärtat. Idag mår personen bra, men är påverkad av vad som inträffat.

Hjärt-Lungfonden kraftsamlar nu för att hjälpa de miljontals svenskar som till exempel lever med diabetes och högt blodtryck, har överlevt en hjärtinfarkt eller som lever med lungsjukdomen KOL. Flera studier har visat att personer som insjuknar i Covid-19 och samtidigt har hjärt-kärlsjukdom och vissa lungsjukdomar har en högre risk att drabbas hårt av det nya coronaviruset. Därför behöver vi bli fler som ger till forskningen.

- Det behövs alltid mer resurser till forskningen, förhoppningsvis kan det forskas mer på kvinnor i framtiden, Emma Green.

Emma tog sin första internationella senior medalj på VM 2005, då var hon 21 år gammal. Efter det missade hon inte en enda mästerskapsfinal på varken VM, EM eller OS. Hon lyckades knipa EM-silver, EM brons inne och ute utöver VM-bronset och massa SM-guld.

Fakta: Emma Green 35 år, bor i Göteborg. Numer pensionerad elitidrottare/höjdhoppare. Idag är hon egenföretagare inom hälsa och wellness, föreläsare, yogainstruktör bland annat.

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare