Efter Ailinns tredje hjärtoperation – nu startar mamman insamling

Ailinn föddes med ett hjärtfel och har vid nio års ålder opererats för tredje gången. När hennes mamma nu startar en insamling till Hjärt-Lungfonden gör hon det med förhoppningen att forskningen ska komma så långt att Ailinns nästa operation blir den sista hon behöver göra.

Flicka i sjukhussäng

Varje år föds 1 000 barn med hjärtfel i Sverige. Ailinn är ett av dem. Hon föddes med ett hjärtfel som upptäcktes först när hon var tre månader gammal. Hon tvingades då genomgå en akut operation, där man vidgade ett kranskärl. 

Idag är Ailinn nio år och har gjort sin tredje hjärtoperation. Ungefär vart tionde år kommer Ailinn att behöva operera sitt hjärta, för att byta hjärtklaff och utvidga kranskärlet. Men hennes mamma Angelina hoppas att nästa gång blir den sista. Därför har Angelina startat en insamling till Hjärt-Lungfonden, för att hjälpa Ailinn och andra barn med hjärtfel. 

– Vi hoppas att man om tio år, när det är dags igen, har kunnat forska mer och då hittat ännu bättre lösningar så att det kan bli det sista ingreppet hon behöver göra, säger Angelina. 

Flicka med brunt hår

På Hjärt-Lungfonden är man mycket tacksamma för stödet från Angelinas insamling, och uppmuntrar andra att följa hennes exempel.

– Ailinns mammas fina initiativ att samla in pengar till Hjärt-Lungfonden hjälper forskningen att ge människor mer tid att leva. Hjärtforskningen är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Vi behöver bli fler som ger till forskningen. Att starta en egen insamling är något vi vill uppmuntra, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden.

Två flickor håller om varandra och skrattar

Vill du hjälpa forskningen genom att starta din egen insamling?

Att driva en insamling är ett fint sätt att engagera sig i en livsviktig fråga. Ta hjälp av släkt och vänner för att samla in pengar till forskningen så att fler kan få längre och friskare liv.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare