Denise fick veta att hon har ett medfött hjärtfel

Denise fick veta att hon har ett medfött hjärtfel

Denise har nyligen fått reda på att hon är född med ett hjärtfel. Hon åkte till akuten för ett tryck över bröstet och en extrem trötthet. Där upptäcktes att hennes hjärta var förstorat och att hon har ett medfött fel på en klaff i hjärtat.

Denise fick veta att hon har ett medfött hjärtfel

- Jag har valt Hjärt-Lungfonden för min insamling då jag precis fått veta, som 29 åring, att jag har ett medfött hjärtfel. Så det känns väldigt bra att kunna vara med och hjälpa forskningen framåt, säger Denise.

Denise har nyligen fått reda på att hon är född med ett hjärtfel. Hon har en bicuspid aortaklaff och har fått diagnosen medfödd aortaklaffinsufficiens. Det upptäcktes egentligen av en slump då hon åkte in till akuten för tryck över bröstet och extrem trötthet och ville då kolla sina lungor för att utesluta en propp där. Där såg man att hennes hjärta såg förstorat ut och hon fick då en remiss till fysiologen. Väl där undersökte man hjärtat och det visade sig att det inte var förstorat men att hon hade ett medfött fel på sin aortaklaff. Hennes symptom hade egentligen inget med hjärtfelet att göra. Först blev det ett besök hos akuten. Sen en remiss till fysiologen och där efter blev hon skickad till hjärtcentrum.

- Idag mår jag bra! Mitt hjärtfel är inte farligt ännu och förhoppningsvis dröjer det lång tid innan mitt hjärta blir påverkat. Jag vill att forskningen ska fortsätta framåt och Hjärt-Lungfonden ligger mig varmt om mitt hjärta, säger Denise.

- Jag tänker att forskning är så viktigt! Vi har tagit oss långt men vi kan lära oss mer och jag vill att alla med ett hjärtfel ska ha en chans att överleva, säger Denise.

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare