De sjunger för forskningen

Monica Christoffersson och Petronella Magnusson älskar att sjunga. De bestämde sig för att dra igång en allsång för alla Laholmsbor som gillar att ta ton i Laholms stadspark. I stället för inträde uppmanar de besökarna att skänka ett bidrag till Hjärt-Lungfonden.

Illustration över allsång i parken

Monica Christoffersson är sångerska och sångpedagog och har en lång meritlista, bland annat som en av glädjespridarna i showkvartetten Milda Makter. Kompisen Petronella Magnusson är sångerska och formgivare och en av medlemmarna i a cappella-gruppen Voizone. Tillsammans arrangerar de i sommar allsångsevenemanget ”Allsång i parken” i Laholm.

Idén till evenemanget föddes när de hörde att det fanns en nybyggd scen i Laholms stadspark, som med fördel kunde utnyttjas mer. Eftersom båda älskar att sjunga kändes det som ett självklart beslut att dra igång en allsång. 

Då det handlar om gratisevenemang har arrangörerna valt att uppmana besökarna att i stället för inträde skänka en gåva till Hjärt-Lungfonden. Anledningen till att valet föll just på Hjärt-Lungfonden är att Monicas mamma Vanja dog i en aggressiv form av lungfibros. 

– Det känns viktigt att bidra med pengar till forskning så att kunskapen om hjärt- och lungsjukdomar ökar, säger Monica.

Musiker: Peter Bengtsson, Axel Croné, Lars Rosengren, Kalle Brissman och John Pahlm.

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare