Cecilia i Huskvarna cyklar för att läka sin kroniska smärta

Cecilias mamma gick bort 2015 på grund av en hjärtinfarkt. Sorgen blandades med oro för
Cecilias egen hälsa och hon bestämde sig för att påbörja en hälsoresa.

Kvinna i långt lockigt hår på en motionscykel

Idag använder hon sig utav cykling för att hantera sin kroniska smärta, få kontroll över sin vikt och förbättra sitt höga blodtryck. Hon använder även cyklingen som ett sätt för att samla in pengar till forskningen.
- Jag har alltid cyklat. Men det var inte förrän jag drabbades av kronisk smärta som jag började satsa på cykelträning för att må bättre. Det har varit många vändor för att
hitta rätt, få en bra balans och acceptera min livssituation, säger Cecilia.

Cecilia har varit sjukskriven länge nog för att idag kunna säga att hennes heltidsjobb numera är att ta hand om sig själv. Trots många olika besvär och svårigheter med hälsan så försöker hon hålla sig positiv och kämpa på varje dag.

Efter att hon var med om en cykelolycka under sommaren 2019 så har hon tänkt mycket på hur livet kan förändras på bara några sekunder. Det blev många svåra veckor, men genom
att vara öppen och tro på sig själv så upplevde hon en stor skillnad. Hennes rehabilitering är dock inte över än.

Innan julen 2019 såg Cecilia Hjärt-Lungfondens reklam och hon kände på en gång att det var ett bra sätt att ge tillbaka. Hon startade därför en insamling och satte ett mål; att cykla 700 km via det virtuella träningsprogrammet Zwift, innan den 10 januari 2020. Hon började även dela sina framsteg med hashtaggen #Zwiftmas700km.

- Oh, vad jag cyklade. Varje dag. Det var ett roligt projekt och jag började må bättre. Så
jag tog beslutet att försätta cykla. Nu är jag inne på dag 61, berättar Cecilia.

Hennes fokus är att få en bättre hälsa och leva ett mer aktiv liv. Hon försöker därför blicka
framåt med en positiv attityd. Varje dag så uppdaterar hon sin hälsoresa på Instagram. Hennes förhoppning är att inspirera och hjälpa andra att hitta deras träningsglädje.

- Det skulle vara amazing om jag lyckas samla in 1 krona för varje kilometer som jag har cyklat, avslutar Cecilia.

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare