Att samla in pengar är Victors sätt att säga tack

Victor i träningskläder som bär ett stort däck

Publicerad: 2023-09-22 | Uppdaterad: 2023-09-22

Victor Johansson föddes med aortaklaffstenos och fick redan från barnsben höra att han inte skulle anstränga sig för mycket. Idag är han 31 år och har hunnit med att vinna tävlingen Sveriges starkaste man. Som ett tack till den forskning som hjälpt honom har han startat en insamling.

Victor Johansson arbetar som account manager på byggteknikföretaget Hilti i Växjö. Hans fritid består till stor del av träning. Han tävlar i sporten strongman och utsågs 2021 till Sveriges starkaste man i klassen -90 kg, Han har även kvalificerat sig till EM i samma klass.
Men han har inte alltid kunnat träna. Victor föddes med aortaklaffstenos och fick redan som liten höra att han inte skulle anstränga mig för mycket eftersom hjärtmuskeln riskerade att växa och göra kamrarna trånga. Det ledde till att han inte idrottade som barn och hans redan försämrade kondition blev ännu sämre i förhållande till klasskompisarna. När Victor var 12 år genomgick han en lyckad operation.

Trött på att känna sig svag

Vid 16 års ålder var Victor trött på att känna sig svag och började med styrketräning. Med åren blev han allt starkare och som 25-åring upptäckte han strongman, en sport han aldrig trott att han skulle kunna utöva. Idag är han 31 år, och pojken som inte ens fick göra alla moment på gymnastiken i skolan har inte bara utsetts till Sveriges starkaste man, utan även varit med och gjort upp om titeln som Europas starkaste man.

Att känna sig stark är en fantastisk känsla som alla borde få känna.

– Min stora passion är träning, att känna sig stark är en fantastisk känsla som alla borde få känna. Trots mitt hjärtfel kan jag tack vare sjukvården träna och tävla bland de bästa. Därför vill jag ta tillfället i akt och bidra till den forskning som hjälpt mig att ta mig hit. Att samla in pengar till forskningen så fler kan få hjälp är mitt sätt att säga tack!

Två flickor håller om varandra och skrattar

Vill du hjälpa forskningen genom att starta din egen insamling?

Att driva en insamling är ett fint sätt att engagera sig i en livsviktig fråga. Ta hjälp av släkt och vänner för att samla in pengar till forskningen så att fler kan få längre och friskare liv.

Starta din insamling