Att samla in pengar är Victors sätt att säga tack

Victor Johansson föddes med aortaklaffstenos och fick redan från barnsben höra att han inte skulle anstränga sig för mycket. Idag är han 27 år och är Sveriges tredje starkaste man i sin viktklass. Som ett tack till den forskning som hjälpt honom har han nu startat en insamling.

Man i träningskläder bär ett stort däck

Victor Johansson arbetar som verksamhetsansvarig på Olympen Träningscenter på Växjö universitet. Hans fritid består till stor del av träning. Han tävlar i sporten strongman och är i dagsläget Sveriges tredje starkaste man i klassen -90 kg, Han har även kvalificerat sig till EM i samma klass.

Men han har inte alltid kunnat träna. Victor föddes med aortaklaffstenos och fick redan som liten höra att han inte skulle anstränga mig för mycket eftersom hjärtmuskeln riskerade att växa och göra kamrarna trånga. Det ledde till att han inte idrottade som barn och hans redan försämrade kondition blev ännu sämre i förhållande till klasskompisarna. När Victor var 12 år genomgick han en lyckad operation. 

Vid 16 års ålder var Victor trött på att känna sig svag och började med styrketräning. Med åren blev han allt starkare och som 25-åring upptäckte han strongman, en sport han aldrig trott att han skulle kunna utöva. Idag är han 27 år, och pojken som inte ens fick göra alla moment på gymnastiken i skolan är på väg att göra upp om titeln som Europas starkaste man.

–  Min stora passion är träning, att känna sig stark är en fantastisk känsla som alla borde få känna. Trots mitt hjärtfel kan jag tack vare sjukvården träna och tävla bland de bästa. Därför vill jag ta tillfället i akt och bidra till den forskning som hjälpt mig att ta mig hit. Att samla in pengar till forskningen så fler kan få hjälp är mitt sätt att säga tack!

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare