”Jag vill hjälpa andra att fortsätta kämpa”

Annika Gårdsdal med familj

Publicerad: 2023-09-04 | Uppdaterad: 2023-09-04

När jag var 38 år drabbades jag av en svår stroke, mitt framför ögonen på mina döttrar. Det är ett mirakel att jag finns kvar på den här jorden – och jag tänker ta vara på varje dag.  

Det var den 17 mars 2017 som jag drabbades av en massiv hjärnblödning i hjärnstammen. Orsaken är inte klarlagd. Jag hade inga kända riskfaktorer. Stroken kom som en blixt från klar himmel.  

Efter ett par veckors intensivvård, följt av några veckor på rehabavdelning i USA, flögs jag hem till Sverige där jag till slut hamnade på rehabmedicin i Jönköping. Detta innebar starten på en lång resa som fortfarande pågår. En resa som jag delar med mig av via mitt Instagram-konto, _katastroke_. Där får mina över 200 000 följare ta del av min kamp, min livsglädje och min positiva livssyn. 

För tack och lov är jag en person som ser möjligheter i stället för hinder. Jag lever, har min familj och gör mitt bästa för att inspirera andra människor. Förhoppningsvis kan min resa hjälpa andra att fortsätt kämpa, även om allt känns tungt och mörkt. 

Jag har valt att vara ambassadör för Hjärt-Lungfonden för jag tycker att det är viktigt att forskningen går framåt. Och vi alla har ett ansvar för att hjälpas åt. 

Vill du också vara med?

Vill du också att forskningen ska skydda oss bättre mot stroke?

Stöd i så fall forskningen. Det tar bara någon minut att swisha. 50 kronor är en vanlig gåva men du väljer såklart själv vad du kan och vill bidra med.

Ikon av ett hjärta som symboliserar medlem

Visste du att?

  • H.K.H. Prins Daniel är hedersordförande i Hjärt-Lungfondens styrelse.

  • Du kan få upp till 3 000 kr i skattereduktion för dina gåvor till Hjärt-Lungfonden. 

  • Hjärt-Lungfonden finansierar forskning av högsta vetenskapliga kvalitet.