Hjärtsäkra ditt grannskap

Alla insamlingar får ett startbidrag på 5000 kronor *

Hjärtstartare - Hjärtsäkrat grannskap

De flesta hjärtstopp sker i eller i närheten av hemmet. Plötsligt hjärtstopp innebär att hjärtat oväntat stannar, helt plötsligt. Tillståndet är livshotande och en hjärtstartare behövs inom fem minuter för att rädda liv.

Hitta din närmaste hjärtstartare

Sök i Hjärtstartarregistret

* Tack vare en generös givare till Hjärt-Lungfonden som vill bidra till fler hjärtsäkra grannskap, får alla insamlingar ett startbidrag ** på 5 000 kronor.

 ** Priset på paketen, inklusive service och försäkring, är 28 625 kronor (Utomhuspaket FRx) respektive 23 625 kronor (Utomhuspaket HS1) inklusive moms – före startbidraget. Slutsumman för paketen blir med startbidraget alltså i stället strax över respektive strax under 20 000 kronor. Bidraget gäller för alla privatpersoner, föreningar och ideella organisationer (ej företag) som startar insamlingar under perioden 20 mars till 31 oktober 2023.

Köp en hjärtstartare direkt

Vill du inte gå vägen via en insamling så kan du köpa en hjärtstartare direkt här.

Jag vill köpa en hjärtstartare

Tiden är avgörande vid ett plötsligt hjärtstopp

Plötsligt hjärtstopp är det farligaste och mest livshotande medicinska tillstånd man kan drabbas av. När det händer är tiden dyrbar, risken att dö ökar med tio procent för varje minut som går innan behandling sätts in. De flesta som överlevt ett hjärtstopp har haft turen att ha människor runt sig som börjat ge hjärt-lungräddning (HLR), ringt efter ambulans och i många fall använt hjärtstartare.

HLR – Livsviktig kunskap

Hjärt-lungräddning, HLR, är livsviktig kunskap om behandling som ges för att få igång hjärtverksamheten och andningen vid ett hjärtstopp. Följ vår steg-för-steg- guide och lär dig HLR.

HLR steg för steg-guide

Plötsligt hjärtstopp

Plötsligt hjärtstopp innebär att hjärtats pumpförmåga av oväntad anledning upphör och den drabbade förlorar medvetande och är utan livstecken.

Plötsligt hjärtstopp

Varje hjärta räknas – Sms-livräddare

I Sverige finns över 120 000 frivilliga livräddare med kunskap i hjärt-lungräddning (HLR) och koll på var närmaste hjärtstartare finns om någon drabbas av ett plötsligt hjärtstopp.

Om Sms-livräddare

Vanliga frågor och svar

Har du frågor om hjärtstopp, projektet Hjärtsäkrat grannskap, hjärtstartare eller hur en insamling går till? Här får du svar på vanliga frågor


Logotyp för Hjärtsäkrat grannskap.
Hjärtsäkrat grannskap - Philips
Hjärtsäkrat grannskap - If