Hjärtsäkra ditt grannskap

Starta insamling till en hjärtstartare
Hjärtstartare - Hjärtsäkrat grannskap

De flesta hjärtstopp sker i eller i närheten av hemmet. Plötsligt hjärtstopp innebär att hjärtat oväntat stannar, helt plötsligt. Tillståndet är livshotande och en hjärtstartare behövs inom fem minuter för att rädda liv.

Hitta din närmaste hjärtstartare

Sök i Hjärtstartarregistret

Starta en insamling i ditt kvarter

Engagera grannar och vänner för att samla in pengar till en hjärtstartare, med fem års service och underhåll, till bostadsområdet. Ju fler hjärtstartare, desto snabbare når vi målet om ett hjärtsäkert Sverige och bidrar till att minska antalet dödsfall.

Ta reda på mer och starta insamling

Köp en hjärtstartare direkt

Vill du inte gå vägen via en insamling så kan du köpa en hjärtstartare direkt här.

Jag vill köpa en hjärtstartare

Tiden är avgörande vid ett plötsligt hjärtstopp

Plötsligt hjärtstopp är det farligaste och mest livshotande medicinska tillstånd man kan drabbas av. När det händer är tiden dyrbar, risken att dö ökar med tio procent för varje minut som går innan behandling sätts in. De flesta som överlevt ett hjärtstopp har haft turen att ha människor runt sig som börjat ge hjärt-lungräddning (HLR), ringt efter ambulans och i många fall använt hjärtstartare.

HLR – Livsviktig kunskap

Hjärt-lungräddning, HLR, är livsviktig kunskap om behandling som ges för att få igång hjärtverksamheten och andningen vid ett hjärtstopp. Följ vår steg-för-steg- guide och lär dig HLR.

Steg för steg-guide

Plötsligt hjärtstopp

Plötsligt hjärtstopp innebär att hjärtats pumpförmåga av oväntad anledning upphör och den drabbade förlorar medvetande och är utan livstecken.

Lär dig mer

Varje hjärta räknas – Sms-livräddare

I Sverige finns över 120 000 frivilliga livräddare med kunskap i hjärt-lungräddning (HLR) och koll på var närmaste hjärtstartare finns om någon drabbas av ett plötsligt hjärtstopp.

Om Sms-livräddare

Vanliga frågor och svar

Har du frågor om hjärtstopp, projektet Hjärtsäkrat grannskap, hjärtstartare eller hur en insamling går till? Här får du svar på vanliga frågor


Logotyp för Hjärtsäkrat grannskap.
Hjärtsäkrat grannskap - Philips
Hjärtsäkrat grannskap - If