Zucchinipasta med rucolapesto

Zucchinipasta i en skål.

En riktigt grön pasta som får ordentligt med smak av rucolapeston.

4 st
30 min

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 200 g fullkornspasta, t ex spaghetti eller tagliatelle

Pesto

  • 1 påse rucola, (70 g)
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och riven
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl finriven parmesan
  • ½ dl pinjekärnor alt solroskärnor
  • 1 ½ krm salt och rikligt med nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla zucchinin med osthyvel på längden och dela strimlorna så de blir cirka 1 cm breda
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg i zucchinistrimlorna precis innan kokvattnet hälls av.
  3. Kör samtliga ingredienser till rucolapeston i matberedare till en krämig pesto.
  4. Blanda ihop peston med zucchinipastan och servera genast.
  5. Bjud lite mer parmesan till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept