Vintersalladbowl
Vilken vitaminbomb! Massor med härliga färger i en och samma skål. En vintersallad du håller dig mätt på länge.
4 st
50 min
Ingredienser
- 4 portioner gryn, t ex fullkornsbulgur eller quinoa
- 2 kycklingfiléer
- 1 förp (250 g) frysta edamamebönor, tillagade enl förpackningen
- 2 avokado, skalade, urkärnade och skivade
- 2 apelsiner, skalade och skivade
- 2 morötter, hyvlade på längden, alt grovrivna
- 1 förp (250 g) frysta björnbär, lätt tinade
- oliv- eller rapsolja till stekning
- 2 tsk torkad timjan (gärna lite chiliflakes och rostade sesamfrön eller andra frön som garnering)
- 1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Senap- och apelsinvinägrett
- 1 apelsin, rivet skal och saft (ca ½ dl)
- 1 tsk fransk senap
- 1 vitlöksklyfta, riven
- ½ tsk honung
- 1 krm salt
- 1 dl olivolja
Gör så här
- Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen.
- Stek kycklingfiléerna varsamt i lite olja i en stekpanna så de blir helt genomstekta och har en innertemperatur på 72 grader.
- Krydda med timjan, salt och peppar. Låt vila medan du förbereder grönsaker och frukt.
- Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
- Bottna 4 skålar med tillagade gryn och häll över lite av vinägretten.
- Skiva kycklingfiléerna.
- Arrangera kycklingfiléerna, frukt och grönsaker i högar på grynen och skeda över resten av dressingen.
- Garnera eventuellt med lite chiliflakes och sesamfrön. Salta lätt och peppra rejält.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept