Vintersallad

Vintersallad

Visst är det gott med sallad även på vintern? Med de råvaror som finns nu smakar salladen som bäst. Bra för både smak och miljö. Frossa i kål, citrus och rotfrukter.

4 st
25 min

Ingredienser

  • 2 gulbetor, skalade och grovrivna
  • 2 polkabetor, skalade och tunt skivade på mandolin, matberedare eller med osthyvel
  • 1 stor klyfta rödkål, grovriven
  • 100 g grönkål, riven i bitar, mittsträng borttagen
  • 2 apelsiner, skalade och skivade
  • 100 g fetaost, gärna mager
  • 2 msk rostad, flagad mandel
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

Apelsinvinägrett

  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 dl mild olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk fransk senap
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Vispa ihop vinägretten i en stor skål.
  2. Tillsätt riven rödkål och grönkål i bitar och massera med rena händer så kålsorterna blir mjuka och blanka av vinägretten.
  3. Vänd i skivad polkabeta samt apelsinskivor.
  4. Lägg upp salladen på ett vackert fat och smula över fetaost och strö på flagad, rostad mandel. Salta och peppra.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept