Viltpytt med senapskräm
Med fryst viltskav kan du göra den här höstiga pytten med en god senapskräm.
4 st
40 min
Ingredienser
- 300 g potatis, skalad och tärnad
- 2 stora morötter, skalade och tärnade
- 150 g palsternacka, skalad och tärnad
- 150 g kålrot, skalad och tärnad
- 1 gul lök, skalad och klyftad
- 1 paket (240 g) fryst men halvtinat kronhjortsskav
- 1 tsk torkad timjan
- oliv- eller rapsolja till stekning
- 2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Senapskräm
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 msk grov osötad senap
- 1 tsk flytande honung
Till servering
- grönsallad
Gör så här
- Börja med att koka kålroten 3 minuter i lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i potatis, morötter och palsternacka och fortsätt koka tills allt är nätt och jämt mjukt. Häll av.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn potatis, rotfrukter och lök lätt i omgångar. Lägg upp i en form och håll varmt.
- Bryn viltskaven hastigt med timjan i pannan.
- Blanda viltskaven med rotfruktsblandningen. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda yoghurt, senap och honung.
- Servera senapskrämen till pytten tillsammans med en grönsallad
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept