Viltpytt med senapskräm

Viltpytt med senapskräm

Med fryst viltskav kan du göra den här höstiga pytten med en god senapskräm.

4 st
40 min

Ingredienser

  • 300 g potatis, skalad och tärnad
  • 2 stora morötter, skalade och tärnade
  • 150 g palsternacka, skalad och tärnad
  • 150 g kålrot, skalad och tärnad
  • 1 gul lök, skalad och klyftad
  • 1 paket (240 g) fryst men halvtinat kronhjortsskav
  • 1 tsk torkad timjan
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

Senapskräm

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk grov osötad senap
  • 1 tsk flytande honung

Till servering

  • grönsallad

Gör så här

  1. Börja med att koka kålroten 3 minuter i lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i potatis, morötter och palsternacka och fortsätt koka tills allt är nätt och jämt mjukt. Häll av.
  2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn potatis, rotfrukter och lök lätt i omgångar. Lägg upp i en form och håll varmt.
  3. Bryn viltskaven hastigt med timjan i pannan.
  4. Blanda viltskaven med rotfruktsblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda yoghurt, senap och honung.
  6. Servera senapskrämen till pytten tillsammans med en grönsallad

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept