Varm tex-mexdipp
Perfekt för både stora och små med välbekant tacosmak.
4 st
45 min
Ingredienser
- 200 g cream cheese, light
- ½ gul lök, skalad och hackad
- 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
- 1 paprika, urkärnad och hackad
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 1 krm chiliflakes
- oliv- eller rapsolja till stekning
- 1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)
- 1 förpackning svarta bönor (ca 400 g), sköljda
- 1 dl lagrad mager ost
- 1-2 salladslökar
- salt och nymald svartpeppar
Till servering
- nachochips
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och paprika tillsammans med kryddorna utan att det bränns.
- Häll i tomaterna och bönorna och låt det koka ihop utan lock till en ganska fast röra.
- Bred ut cream cheesen i en ugnssäker form.
- Fördela grönsaksröran ovanpå och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått färg, cirka 10-12 minuter.
- Strö på salladslök och servera med nachochipsen.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept