Varm tex-mexdipp

Person dippar nachochips i varm tex-mexdipp

Perfekt för både stora och små med välbekant tacosmak.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 200 g cream cheese, light
  • ½ gul lök, skalad och hackad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 paprika, urkärnad och hackad
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 krm chiliflakes
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • 1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)
  • 1 förpackning svarta bönor (ca 400 g), sköljda
  • 1 dl lagrad mager ost
  • 1-2 salladslökar
  • salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • nachochips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och paprika tillsammans med kryddorna utan att det bränns.
  3. Häll i tomaterna och bönorna och låt det koka ihop utan lock till en ganska fast röra.
  4. Bred ut cream cheesen i en ugnssäker form.
  5. Fördela grönsaksröran ovanpå och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått färg, cirka 10-12 minuter.
  6. Strö på salladslök och servera med nachochipsen.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept