Varm tex-mexdipp

Person dippar nachochips i varm tex-mexdipp

Perfekt för både stora och små med välbekant tacosmak.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 200 g cream cheese, light
  • ½ gul lök, skalad och hackad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 paprika, urkärnad och hackad
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 krm chiliflakes
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • 1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)
  • 1 förpackning svarta bönor (ca 400 g), sköljda
  • 1 dl lagrad mager ost
  • 1-2 salladslökar
  • salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • nachochips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och paprika tillsammans med kryddorna utan att det bränns.
  3. Häll i tomaterna och bönorna och låt det koka ihop utan lock till en ganska fast röra.
  4. Bred ut cream cheesen i en ugnssäker form.
  5. Fördela grönsaksröran ovanpå och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått färg, cirka 10-12 minuter.
  6. Strö på salladslök och servera med nachochipsen.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza gjord på knäckebröd, med fikon och valnötter bland annat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept