Varm rödkålssallad med apelsin

Rödkålssallad i en skål.

Perfekt tillbehör på julbordet. Rödkål när det är som godast!

6 st
45 min

Ingredienser

  • ½ rödkålshuvud, ca 500 g, tunt strimlat
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 2 kanelstänger
  • 3-4 stjärnanisar
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • ev lite vatten
  • 2 krm salt
  • 1 apelsin, pressad saft

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs kålen ett par minuter med kanel och stjärnanis under omrörning utan att den tar färg.
  2. Häll i vinet och låt det fräsa in 1 minut.
  3. Tillsätt vinäger och honung och låt det sjuda cirka 30 minuter under lock tills kålen blir mjuk men fortfarande har lite spänst. Späd med lite vatten om det kokar torrt.
  4. Smaka av med salt och pressa i apelsinsaften.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept