Varm caprese

Varm caprese

Underbar smårätt att bjuda till förrätt eller på en antipasti-buffé.

8 st
30 min

Ingredienser

  • 500 g körsbärstomater, helst på kvist
  • 2 msk olivolja
  • 150 g (avrunnen vikt), minimozzarella
  • 1 näve basilikablad
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • balsamico efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Plocka bort kvistarna på tomaterna och lägg tomaterna i en ugnssäker form. Ringla över oljan och rosta i mitten av ugnen ca 20-30 minuter tills tomaterna får färg.
  3. Häll av överflödig vätska och blanda försiktigt i mozzarellabollarna.
  4. Salta och peppra och toppa med basilikablad.
  5. Bjud capresen med balsamico till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept