Varm caprese
Underbar smårätt att bjuda till förrätt eller på en antipasti-buffé.
8 st
30 min
Ingredienser
- 500 g körsbärstomater, helst på kvist
- 2 msk olivolja
- 150 g (avrunnen vikt), minimozzarella
- 1 näve basilikablad
- 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
- balsamico efter smak
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Plocka bort kvistarna på tomaterna och lägg tomaterna i en ugnssäker form. Ringla över oljan och rosta i mitten av ugnen ca 20-30 minuter tills tomaterna får färg.
- Häll av överflödig vätska och blanda försiktigt i mozzarellabollarna.
- Salta och peppra och toppa med basilikablad.
- Bjud capresen med balsamico till.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept