Varm caprese

Varm caprese

Underbar smårätt att bjuda till förrätt eller på en antipasti-buffé.

8 st
30 min

Ingredienser

  • 500 g körsbärstomater, helst på kvist
  • 2 msk olivolja
  • 150 g (avrunnen vikt), minimozzarella
  • 1 näve basilikablad
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • balsamico efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Plocka bort kvistarna på tomaterna och lägg tomaterna i en ugnssäker form. Ringla över oljan och rosta i mitten av ugnen ca 20-30 minuter tills tomaterna får färg.
  3. Häll av överflödig vätska och blanda försiktigt i mozzarellabollarna.
  4. Salta och peppra och toppa med basilikablad.
  5. Bjud capresen med balsamico till.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept