Våffelmackor med pesto, spenat och mozzarella
Perfekt snabbmat när man har brådis eller får oväntat besök. Ät gärna en stor sallad till. Om du har ett smörgåsjärn så använd det.
4 st
10 min
Ingredienser
- 8 skivor grovt formbröd, osötat
- 4 msk pesto
- 1 förp med en klump mozzarella (220 g)
- 50 g babyspenat
- 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
- Ev 1 krm chiliflakes
Gör så här
- Fördela peston på fyra av bröden.
- Häll av mozzarellan och skär den i 8 skivor.
- Lägg på spenaten och mozzarellan på brödskivorna.
- Salta och peppra och krydda med lite chiliflakes om du vill.
- Lägg på resterande brödskivor.
- Hetta upp ett våffeljärn och grädda tills de är gyllene och frasiga, cirka 2-3 minuter. Du måste trycka ihop locket under gräddningen om du använder våffeljärn.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept