Våffelmackor med pesto, spenat och mozzarella

Våffelmackor med pesto, spenat och mozzarella

Perfekt snabbmat när man har brådis eller får oväntat besök. Ät gärna en stor sallad till. Om du har ett smörgåsjärn så använd det.

4 st
10 min

Ingredienser

  • 8 skivor grovt formbröd, osötat
  • 4 msk pesto
  • 1 förp med en klump mozzarella (220 g)
  • 50 g babyspenat
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
  • Ev 1 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Fördela peston på fyra av bröden.
  2. Häll av mozzarellan och skär den i 8 skivor.
  3. Lägg på spenaten och mozzarellan på brödskivorna.
  4. Salta och peppra och krydda med lite chiliflakes om du vill.
  5. Lägg på resterande brödskivor.
  6. Hetta upp ett våffeljärn och grädda tills de är gyllene och frasiga, cirka 2-3 minuter. Du måste trycka ihop locket under gräddningen om du använder våffeljärn.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept