Ugnsbakad lax med asiatiska smaker
![Ugnsbakad lax med asiatiska smaker serverad i ugnsform.](https://images.ctfassets.net/e8gvzq1fwq00/OQp7VTt6KhxWvbtxvngjM/437abca06634adabee0ff1251243dea1/ugnsbakad-lax-med-asiatiska-smaker-820x820.jpg?w=820&h=820&fl=progressive&q=90&fm=jpg)
Lax toppad med härligt friska smaker. Får du över kan du absolut äta den kall som pålägg på en knäckebrödsmacka dagen efter.
4 st
30 min
Ingredienser
- 1 laxsida med skinn (600-700 g), urbenad
- 2 msk riven färsk ingefära
- 1 chili, delad, urkärnad och hackad
- 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
- ½ kruka koriander, hackad
- 2 msk olivolja
- ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
- Ris, t ex råris, fullkornsris, basmatiris
- Fräst bladgrönt, t ex pak choi eller spenat
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg laxen i en smord ugnssäker form.
- Blanda ingefära, chili, vitlök och koriander med olivoljan och lägg på laxen.
- Salt och peppra.
- Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
- Koka ris och stek det bladgröna under tiden och servera till laxen.
![Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär](https://images.ctfassets.net/e8gvzq1fwq00/3TKErHPTdNly0WgEd5F1vG/f44c552bc7b0fa8ffda2da7a8485a8a4/sundkurs_860x573.png?w=860&h=573&q=90&fm=png)
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt![Nyttig pizza - recept på hälsosam mat](https://images.ctfassets.net/e8gvzq1fwq00/7i8bAWvKcKN14zJx1YEGSA/9847f477c50300b2944f723ac3dd8fd1/Nyttig_pizza_860x573.png?w=860&h=573&q=90&fm=png)
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept