Ugnsbakad lax med asiatiska smaker

Ugnsbakad lax med asiatiska smaker serverad i ugnsform.

Lax toppad med härligt friska smaker. Får du över kan du absolut äta den kall som pålägg på en knäckebrödsmacka dagen efter.

4 st
30 min

Ingredienser

  • 1 laxsida med skinn (600-700 g), urbenad
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 chili, delad, urkärnad och hackad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • ½ kruka koriander, hackad
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • Ris, t ex råris, fullkornsris, basmatiris
  • Fräst bladgrönt, t ex pak choi eller spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxen i en smord ugnssäker form.
  3. Blanda ingefära, chili, vitlök och koriander med olivoljan och lägg på laxen.
  4. Salt och peppra.
  5. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
  6. Koka ris och stek det bladgröna under tiden och servera till laxen.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept