Tuna Melt – varm tonfiskmacka
Tuna Melt är en amerikansk klassiker. Det är en varm tonfiskmacka med mycket smak. Servera som lättare rätt med en stor sallad till.
4 st
20 min
Ingredienser
- 4 skivor grövre formbröd
- 1 burk tonfisk i olja av bästa kvalitet (200 g)
- 1 liten gul lök, skalad och hackad
- 1 röd paprika, urkärnad och hackad
- 4 msk majonnäs
- 1 nypa chiliflakes
- 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
- 4 msk mager riven ost Till dekoration
- 2 msk bladpersilja, grovhackad
Till servering
- blandad sallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rosta bröden lätt i ugn eller brödrost.
- Låt tonfisken rinna av.
- Blanda lök och paprika med tonfisk och majonnäs.
- Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
- Fördela röran på bröden och strö över osten.
- Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
- Dekorera med persilja.
- Servera med en blandad sallad.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept