Tuna Melt – varm tonfiskmacka

Tuna melt på ett fat.

Tuna Melt är en amerikansk klassiker. Det är en varm tonfiskmacka med mycket smak. Servera som lättare rätt med en stor sallad till.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 4 skivor grövre formbröd
  • 1 burk tonfisk i olja av bästa kvalitet (200 g)
  • 1 liten gul lök, skalad och hackad
  • 1 röd paprika, urkärnad och hackad
  • 4 msk majonnäs
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
  • 4 msk mager riven ost Till dekoration
  • 2 msk bladpersilja, grovhackad

Till servering

  • blandad sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rosta bröden lätt i ugn eller brödrost.
  3. Låt tonfisken rinna av.
  4. Blanda lök och paprika med tonfisk och majonnäs.
  5. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
  6. Fördela röran på bröden och strö över osten.
  7. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  8. Dekorera med persilja.
  9. Servera med en blandad sallad.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept