Tre bra mackor från havet

Tre mackor med olika pålägg.

Det här är exempel på perfekta mellanmål som mättar bra. Slösa med grönsaker på mackan och du blir mätt längre. Du kan välja dina favoriter, det här är bara förslag. Till exempel makrill och keso på rådbröd.

1 st
10 min

Ingredienser

  • 1 mjukt rågbröd, t ex Rågkuse
  • 2 msk keso
  • 3-4 sallatsblad från t ex kruksallat
  • 3 makrillfiléer i tomatsås
  • 3 skivor tomat
  • 1 msk finhackad persilja
  • Nymald svartpeppar

Avokado, tonfisk, rödlök, äpple och dill på danskt rågbröd

  • 1 dansk osötat rågbröd
  • ½ avokado, skivad
  • 2 tunna skivor äpple
  • ½ burk (à 200 g) tonfisk i vatten
  • 2-3 skivor rödlök
  • Dillvippor
  • Nymald svartpeppar

Ägg och anjovis

  • 1 knäckebröd
  • 1 tsk lättmargarin
  • 3-4 sallatsblad från t ex kruksallat
  • 1 hårdkokt ägg, skalat och skivat
  • 3 ansjovisfiléer
  • 1 tsk hackad gräslök

Gör så här

  1. Börja med makrill och keso. Bred keso på brödet och lägg på sallaten.
  2. Fördela makrillen och tomaterna ovanpå.
  3. Toppa med persilja och mal över lite peppar.
  4. Gör avokado, tonfisk, rödlök, äpple och dill på danskt rågbröd.
  5. Lägg avokadon på brödet.
  6. Fördela äpple, tonfisk, rödlök och dillvippor över.
  7. Dra några varv med pepparkvarnen.
  8. Gör ägg och ansjovis. Bred lättmargarin på brödet och lägg på sallaten.
  9. Fördela äggskivorna ovanpå.
  10. Lägg på ansjovisen och strö över gräslöken.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept