Tortillapizza med spenattopping

Tortillapizza med spenattopping på en plåt.

Med tortillabröd går det snabbt att ta en genväg till hemgjord pizza.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 4 medelstora tortillabröd, gärna fullkorn
  • 4 msk tomatpuré
  • ½ burk ricotta (à 250 g)
  • 1 burk tonfisk i olja eller vatten, avrunnen
  • 2 tomater, skivade
  • 1-2 färska rödlökar, skivade
  • 1 dl urkärnade oliver
  • 1 liten påse babyspenat (65 g)
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk finriven parmesan nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Bred tomatpuré på bröden och sedan ricotta.
  4. Fördela tonfisken över tillsammans med tomater, rödlök och oliver.
  5. Peppra.
  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
  7. Blanda spenaten med olivoljan och toppa med den.
  8. Strö över parmesan och servera.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept