Torsk med ägg- och kaviarröra
Stekt torsk eller annan vitfisk med en röra av hackat ägg, kaviar, salladslök och lite havrebaserad ”crème fraiche”. Kokt potatis och massor med gröna grönsaker till.
4 st
25 min
Ingredienser
- 700 g torskfilé, i portionsbitar
- 2 msk raps- eller olivolja
- 1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Ägg- och kaviarröra
- 3 hårdkokta ägg, skalade och hackade
- 3 msk kaviar, gärna lätt
- 3 salladslökar, skivade
- 1 dl havrebaserad ”crème fraiche”
- nymald svartpeppar efter smak
Till servering
- kokt potatis
- lättkokta gröna grönsaker, t ex broccoli och gröna bönor
- citronklyftor
Gör så här
- Börja med att koka potatisen.
- Rör ihop alla ingredienser till ägg- och kaviarröran.
- Stek fisken försiktigt i oljan i en stekpanna, cirka 2-3 minuter på var sida beroende på tjocklek. Salta och peppra.
- Servera fisken med ägg- och kaviarröra, kokt potatis, lättkokta grönsaker och citronklyftor.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept