Torsk med ägg- och kaviarröra

Torsk med ägg- och kaviarröra

Stekt torsk eller annan vitfisk med en röra av hackat ägg, kaviar, salladslök och lite havrebaserad ”crème fraiche”. Kokt potatis och massor med gröna grönsaker till.

4 st
25 min

Ingredienser

  • 700 g torskfilé, i portionsbitar
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Ägg- och kaviarröra

  • 3 hårdkokta ägg, skalade och hackade
  • 3 msk kaviar, gärna lätt
  • 3 salladslökar, skivade
  • 1 dl havrebaserad ”crème fraiche”
  • nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • kokt potatis
  • lättkokta gröna grönsaker, t ex broccoli och gröna bönor
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen.
  2. Rör ihop alla ingredienser till ägg- och kaviarröran.
  3. Stek fisken försiktigt i oljan i en stekpanna, cirka 2-3 minuter på var sida beroende på tjocklek. Salta och peppra.
  4. Servera fisken med ägg- och kaviarröra, kokt potatis, lättkokta grönsaker och citronklyftor.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept