Torsk med ägg- och kaviarröra

Torsk med ägg- och kaviarröra

Stekt torsk eller annan vitfisk med en röra av hackat ägg, kaviar, salladslök och lite havrebaserad ”crème fraiche”. Kokt potatis och massor med gröna grönsaker till.

4 st
25 min

Ingredienser

  • 700 g torskfilé, i portionsbitar
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Ägg- och kaviarröra

  • 3 hårdkokta ägg, skalade och hackade
  • 3 msk kaviar, gärna lätt
  • 3 salladslökar, skivade
  • 1 dl havrebaserad ”crème fraiche”
  • nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • kokt potatis
  • lättkokta gröna grönsaker, t ex broccoli och gröna bönor
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen.
  2. Rör ihop alla ingredienser till ägg- och kaviarröran.
  3. Stek fisken försiktigt i oljan i en stekpanna, cirka 2-3 minuter på var sida beroende på tjocklek. Salta och peppra.
  4. Servera fisken med ägg- och kaviarröra, kokt potatis, lättkokta grönsaker och citronklyftor.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza gjord på knäckebröd, med fikon och valnötter bland annat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept