Tonfiskpasta express

Tonfiskpasta på ett fat.

Ibland har man så bråttom att hinna laga mat känns oöverstigligt. Men med ett par burkar rör du snabbt ihop en god pasta. Det här är en riktig vardagsräddare.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 200 g fullkornspenne
  • 1 burk tonfisk i olja (à 200 g)
  • 1 förpackning färdig pastasås (ca 400 g)
  • 2-3 msk kapris
  • 1 litet knippe bladpersilja, hackad
  • nymald svartpeppar

Till servering

  • lättkokt broccoli eller andra gröna grönsaker

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet och låt den sedan rinna av.
  2. Häll av tonfisken.
  3. Blanda tonfisk och pastasås i en kastrull och hetta upp.
  4. Tillsätt kaprisen och persiljan och smaka av med svartpeppar.
  5. Blanda i pastan och lägg upp på ett stort fint fat.
  6. Servera broccoli eller andra gröna grönsaker till.

Tips!

Vet du att det går utmärkt att ångkoka grönsaker i mikron? Lägg bara bitar av grönsakerna i en låg form eller fat och tillsätt ett par matskedar vatten. Lägg på lock och kör några minuter. De behåller sin fina färg och smak.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept