Tonfiskpaj med oliver
Det går utmärkt att baka pajdeg med olivolja. Tänk på att frysa den en stund innan för den blir lite kladdigare i konsistensen.
4 st
90 min
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 1½ dl grahamsmjöl
- 1 dl majsstärkelse
- 1 2/3 dl olivolja
Fyllning
- 1 burk tonfisk i solrosolja, (200 g), avrunnen
- ½ rödlök, skalad och strimlad
- 1 dl kalamataoliver, urkärnade
- 3 ägg
- 2 dl keso
- 1 dl riven lagrad ost, 17 %
- ½ tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
- 6 romanticatomater, delad
Till dekoration och servering
- bladpersilja
- grönsallad
Gör så här
- Nyp ihop mjölsorterna med olivoljan en kör i matberedare till en smidig deg och tryck ut i en pajform, gärna med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ in den i frysen 15-20 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader. Grädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10-12 minuter tills det får lite färg.
- Lägg tonfisk, lök och oliver i det förgräddade pajskalet.
- Vispa ihop ägg, keso, ost, salt och peppar. Bred ut det över tonfisken.
- Toppa pajen med tomaterna och grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
- Servera med persilja på toppen och en stor sallad till.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept