Tomatsoppa med bönor, mozzarella och pesto
Tomatsoppa går hem hos alla och blir mättande med mixade bönor i.
4 st
35 min
Ingredienser
- 1 stor vitlöksklyfta, skalad och hackad
- 1 liten gul lök, skalad och hackad
- olivolja till stekning
- 2 förpackningar finkrossade tomater (à 400 g)
- 4 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 förpackning (ca 400 g), vita bönor, sköljda och avrunna i durkslag
- 2 msk hackad färsk oregano + några hela blad till dekoration
- ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
- 1 förpackning (125 g) mozzarella
- 4 msk pesto (köpt eller hemgjord)
Gör så här
- Hetta upp olivolja i en stor gryta och lägg i lök och vitlök, sänk värmen och låt löken bli mjuk utan att få färg.
- Lägg i krossad tomat, vatten och buljongtärning.
- Låt sjuda cirka 10 minuter.
- Blanda ner bönorna och mixa soppan slät.
- Tillsätt oregano och smaka av med salt och peppar.
- Servera med bitar av mozzarella och pesto och dekorera med oreganoblad. Soppan är lika god kall som varm.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept