Tomatsoppa med bönor, mozzarella och pesto

Tomatsoppa med bönor, mozzarella och pesto serverad i skålar på en bricka

Tomatsoppa går hem hos alla och blir mättande med mixade bönor i.

4 st
35 min

Ingredienser

  • 1 stor vitlöksklyfta, skalad och hackad
  • 1 liten gul lök, skalad och hackad
  • olivolja till stekning
  • 2 förpackningar finkrossade tomater (à 400 g)
  • 4 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förpackning (ca 400 g), vita bönor, sköljda och avrunna i durkslag
  • 2 msk hackad färsk oregano + några hela blad till dekoration
  • ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • 1 förpackning (125 g) mozzarella
  • 4 msk pesto (köpt eller hemgjord)

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en stor gryta och lägg i lök och vitlök, sänk värmen och låt löken bli mjuk utan att få färg.
  2. Lägg i krossad tomat, vatten och buljongtärning.
  3. Låt sjuda cirka 10 minuter.
  4. Blanda ner bönorna och mixa soppan slät.
  5. Tillsätt oregano och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med bitar av mozzarella och pesto och dekorera med oreganoblad. Soppan är lika god kall som varm.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept