Svampcarbonara med grönkål

Svampcarbonara med grönkål

Mumsig pastarätt där fläsket är utbytt mot härlig svamp och grönkål. Bjud gärna en sallad till.

4 st
40 min

Ingredienser

  • 300 g pappardelle, bred bandpasta
  • 500 g valfri svamp, rensad och hackad
  • oliv- eller rapsolja att steka i
  • vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • grönkål, mittsträngen bortskuren, bladen strimlade
  • 4 ägg
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet och häll av men spar 2 dl av kokvattnet. Håll pastan varm under lock.
  2. Lägg svampen i en het torr panna och fräs ur vätskan (använder du köpt svamp kan du steka den direkt i olja).
  3. Tillsätt olja och bryn svampen gyllene tillsammans med den hackade vitlöken.
  4. Lägg i grönkålen och eventuellt lite mer olja och fräs det under omrörning ett par minuter.
  5. Häll i det sparade kokvattnet och låt det sjuda så grönkålen blir mjuk.
  6. Vispa ihop äggen med parmesanosten.
  7. Vänd ner det i pastan tillsammans med svampen och grönkålen.
  8. Salta och peppra och servera genast tillsammans med sallad.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept