Grillad lax med lätt potatissallad
Grilla lax är gott och enkelt men du kan även steka den förstås. Gott till hela familjen med den här krämiga potatissalladen till.
4 st
45 min
Ingredienser
- 600 g laxfilé i bitar, skinn- och benfri
- Olja till pensling
- 1 tsk salt och nymald svartpeppar
Potatissallad
- 700 g färskpotatis
- 1 dl lätt turkisk yoghurt
- 1 kruka dill, hackad
- 1 dl hackad smörgåsgurka
- 1 msk fransk senap
- 2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
- Grönsallad
Gör så här
- Tvätta och dela potatisen och koka den mjuk. Häll av potatisen och låt den svalna.
- Rör ihop yoghurt, dill, smörgåsgurka och senap i en skål.
- Vänd i potatisen och salta och peppra.
- Pensla laxen med olja och grilla den cirka 6 minuter runtom. Salta och peppra.
- Servera laxen med potatissalladen och en stor grönsallad.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept