Stuvad grönkål
Gott och krämigt tillbehör på julbordet. Låt det gröna dominera!
4 st
30 min
Ingredienser
- 200 g grönkålsblad, repade från kvisten
- 1 gul lök, skalad och skivad
- rapsolja tills stekning
- 5 dl havrebaserad ”gräddprodukt”
- 1 dl riven mager lagrad ost
- 2 msk hackade pistagemandlar eller andra nötter eller frön
- 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Gör så här
- Strimla de repade bladen grovt.
- Stek löken och grönkålen på medelvärme i olja i en stor vid panna tills grönkålen sjunker ihop och mjuknar lite.
- Häll på den havrebaserad ”gräddprodukten” och låt det sjuda cirka 10-15 minuter.
- Lägg i osten och låt den smälta.
- Smaka av med salt och rejält med peppar.
- Dekorera med pistagemandel.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept