Stuvad grönkål

Stuvad grönkål

Gott och krämigt tillbehör på julbordet. Låt det gröna dominera!

4 st
30 min

Ingredienser

  • 200 g grönkålsblad, repade från kvisten
  • 1 gul lök, skalad och skivad
  • rapsolja tills stekning
  • 5 dl havrebaserad ”gräddprodukt”
  • 1 dl riven mager lagrad ost
  • 2 msk hackade pistagemandlar eller andra nötter eller frön
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Strimla de repade bladen grovt.
  2. Stek löken och grönkålen på medelvärme i olja i en stor vid panna tills grönkålen sjunker ihop och mjuknar lite.
  3. Häll på den havrebaserad ”gräddprodukten” och låt det sjuda cirka 10-15 minuter.
  4. Lägg i osten och låt den smälta.
  5. Smaka av med salt och rejält med peppar.
  6. Dekorera med pistagemandel.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept