Stekta bananer med kardemummakeso, honung och nötter
Varm frukt är mycket gott då smakerna frigörs bättre. Det här kan vara en vardagsdessert efter till exempel soppa, helgfrukost eller extra gott mellanmål.
4 st
15 min
Ingredienser
- 4 bananer
- rapsolja till stekning
- 2 dl keso
- 1-2 tsk kardemummakärnor, mortlade
- 4 msk mandlar, nötter och/eller frön (gärna lätt rostade i torr panna)
- 2 msk flytande honung
Gör så här
- Skala och dela bananerna på längden och stek dem ett par minuter på var sida i lite rapsolja så de blir gyllene.
- Blanda keso och mortlad kardemumma.
- Lägg upp bananerna på assietter tillsammans med keson och toppa med mandlar, nötter och/eller frön.
- Ringla över honung och servera.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept