Stekta bananer med kardemummakeso, honung och nötter

Stekta bananer med kardemummakeso, lite honung och nötter

Varm frukt är mycket gott då smakerna frigörs bättre. Det här kan vara en vardagsdessert efter till exempel soppa, helgfrukost eller extra gott mellanmål.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 4 bananer
  • rapsolja till stekning
  • 2 dl keso
  • 1-2 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 4 msk mandlar, nötter och/eller frön (gärna lätt rostade i torr panna)
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

  1. Skala och dela bananerna på längden och stek dem ett par minuter på var sida i lite rapsolja så de blir gyllene.
  2. Blanda keso och mortlad kardemumma.
  3. Lägg upp bananerna på assietter tillsammans med keson och toppa med mandlar, nötter och/eller frön.
  4. Ringla över honung och servera.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept