Stekt torsk med rödbets- och kaprishack
Så ljuvligt god och lättlagad rätt. Servera med mycket grönsaker.
4 st
25 min
Ingredienser
- 700g torskfilé
- 1 dl grovt rågmjöl
- 1 tsk salt och nymald svartpeppar
- rapsolja till stekning
- 1 ½ dl hackade inlagda rödbetor
- 1 dl kapris
Till servering
- kokt potatis
- sallad
- gröna grönsaker
Gör så här
- Vänd fiskfiléerna i mjöl, salta och peppra.
- Stek dem hastigt i olja på båda sidor, cirka en till två minuter på varje sida.
- Ta upp fisken och rengör stekpannan eller ta en ny.
- Blanda rödbetor och kapris.
- Hetta upp lite mer olja och stek rödbets- och kaprishacket hastigt.
- Servera till fisken med potatis, sallad och grönsaker.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept