Stekt röding med kantareller, stekt äpple och potatisstomp

Stekt röding med kantareller, stekt äpple och potatisstomp

Vilken festmåltid. Det är säsong för röding tidig höst men du kan lika bra använda lax, makrill eller annan fet fisk till den här goda rätten.

4 st
40 min

Ingredienser

  • 2 st stora rödingfiléer, à ca 250 g
  • 150 g färska kantareller, rensade och i bitar
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 1 äpple, urkärnat och hackat
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar

Potatisstomp

  • 600 g potatis
  • 5 msk lätt cream cheese, 11 %
  • 3 salladslökar, strimlade
  • ½ tsk salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • 200 g kokta sojabönor
  • 200 g lätt förvälld babyspenat

Gör så här

  1. Stek svampen i torr panna tills den släpper vätska och vätskan kokat in.
  2. Tillsätt oljan, löken och äpplet och låt det fräsa på svag värme cirka 5–7 minuter.
  3. Salta lätt och peppra efter smak.
  4. Skala och koka potatisen mjuk.
  5. Häll av potatisen och lägg tillbaka den i kastrullen.
  6. Rör i osten och krossa samtidigt potatisen med en potatisstöt eller baksidan av en slev.
  7. Rör i salladslöken och smaka av med lite salt och peppar. Håll varmt.
  8. Dela rödingen i 4 bitar.
  9. Stek rödingen hastigt med köttsidan ner först, cirka 1 minut och sedan på skinnsidan 2 minuter.
  10. Salta lätt och peppra efter smak.
  11. Servera rödingen med potatisstomp och svampmix samt sojabönor och spenat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept