Sparrisfrittata med potatis

Sparrisfrittata med potatis

Ugnsomelett är enkelt att göra och passar väldigt bra som den är med sallad eller med lite rökt lax eller skinka.

6 st
45 min

Ingredienser

  • 1 Knippe sparris, i bitar
  • 3 Kokta potatisar, skalade och skivade
  • 2 Salladslökar, strimlade tvärsöver
  • 4 Ägg
  • 2 dl Mellanmjölk eller havredryck
  • 1 dl Riven lagrad, mager ost
  • Oliv- eller rapsolja till stekning
  • 2 krm salt, peppar efter smak Salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Släng den nedre torra delen på sparrisen och stek resterande bitar i lite olja i en panna som tål ugn. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Stek potatisen lätt och lägg sedan i sparrisen igen.
  4. Lägg på salladslöken.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Blanda i osten och salta och peppra.
  6. Häll smeten i pannan och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter tills frittatan stannat.
  7. Låt den svalna en aning innan servering.

Recept för alla tillfällen