Sparris med snabbstekta nässlor och rom

Sparris på en tallrik.

Det här är en lyxig försommar-förrätt som passar till kalas. Njut av sparris nu när den är i säsong. Perfekt till midsommar!

4 st
15 min

Ingredienser

  • 500 g färsk grön sparris raps- eller olivolja till stekning
  • 1/2 liter nässelblad, sköljda och torkade
  • 3 msk majonnäs, gärna amerikansk typ
  • 1 burk valfri rom, 80 g
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär av den nedre torra delen på sparrisen och släng den.
  2. Grilla eller stek sparrisen i lite olja ett par minuter runtom.
  3. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. Häll eventuellt lite mer olja i pannan och stek nässlorna så de blir krispiga.
  5. Lägg på hushållspapper för att rinna av.
  6. Fördela sparrisen på 4 tallrikar och klicka majonnäsen på.
  7. Lägg på romen och nässelbladen.
  8. Salta lätt och dra några drag med pepparkvarnen.
  9. Servera genast.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept