Sparris med snabbstekta nässlor och rom
Det här är en lyxig försommar-förrätt som passar till kalas. Njut av sparris nu när den är i säsong. Perfekt till midsommar!
4 st
15 min
Ingredienser
- 500 g färsk grön sparris raps- eller olivolja till stekning
- 1/2 liter nässelblad, sköljda och torkade
- 3 msk majonnäs, gärna amerikansk typ
- 1 burk valfri rom, 80 g
- 1 krm salt och nymald svartpeppar
Gör så här
- Skär av den nedre torra delen på sparrisen och släng den.
- Grilla eller stek sparrisen i lite olja ett par minuter runtom.
- Ta upp och lägg åt sidan.
- Häll eventuellt lite mer olja i pannan och stek nässlorna så de blir krispiga.
- Lägg på hushållspapper för att rinna av.
- Fördela sparrisen på 4 tallrikar och klicka majonnäsen på.
- Lägg på romen och nässelbladen.
- Salta lätt och dra några drag med pepparkvarnen.
- Servera genast.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept